Сагата „Амбър-Джони“ още не е приключила.

По-рано този месец Амбър Хърд бе осъдена да плати на Джони Деп 15 милиона долара по обвиненията му в клевета. Повод за делото бе нейно изказване пред Washington Post от 2015 г., в което тя индиректно уличи актьора в домашно насилие, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7.
 

След публично излъчваната няколкоседмична съдебна битка между двамата щатският съд на Вирджиния, САЩ отсъди в полза на Джони, заставяйки Амбър да плати финансова компенсация.
 

В първото си интервю след делото актрисата отсече пред NBC News, че за присъдата вини не журито, а социалните медии. „Не можете да ме убедите, че интернет подходи към мен справедливо,“ каза тя пред платформата. „Дори и да ме смятате за виновна и омразата към мен – за заслужена, не можете да твърдите, че отношението към мен бе безпристрастно.“
 

Амбър обясни, че визира множеството мемета, гневни коментари и подигравки, отправени по неин адрес онлайн. В емоционално изказване по време на делото тя определи ситуацията си като „кошмар“ и сподели през сълзи, че ежедневно получава заплахи за живота си.

Пред NBC Амбър допълни и, че „всъщност разбира“ защо журито е отсъдило в неин ущърб. „Джони е прекрасен актьор,“ каза тя. „Той е любим персонаж и хората имат чувството, че го познават.“ Категорична бе, че нападките по неин адрес онлайн не я интересуват. 
 


„Не приемам присъдата лично,“ заключи звездата.