Амбър Хърд
Амбър Хърд / Gulliver/Getty Images
Експерт по езика на тялото обясни ситуациите, в които е ясно, че бившата съпруга на Джони Деп си измисля истории в съда.

Продължава да се говори и пише за процеса на холивудския актьор Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд. Двойката, която е в лоши отношения, привлече световното внимание с многобройни пикантности от връзката си, а всеки детайл от процеса предизвиква всеобщ хаос в социалните мрежи. Така изслушването на Амбър отпреди четири дни разгневи милиони хора по света. Мнозина написаха, че е си е послужила с фалшиви сълзи и цитати от филми, а експертът по езика на тялото Джанин Драйвър каза, че "така се държи някой, който иска да те измами".

Анализирайки поведението на Амбър Хърд, експертът по езика на тялото каза, че актрисата е прехапвала устните си, което, както тя казва, е ясен признак, че е подложена на стрес и натиск.

„Това е като когато бяхме малки и си смучехме палците. Това е жест на нужда от утеха“, каза тя.

Драйвър, която работи с полицията от години, за да разкрива лъжи, обясни, че целта на Амбър Хърд е била да предостави възможно най-много детайлни информации в съда. Както казва тя, това често се прави от майсторски лъжци.

„Даде ни много детайли, нали? Проблемът е, че когато се описва нападение, то може да отнеме само 15 процента от времето. Има много преди и след. Самият инцидент е малък като време“, обясни тя.

Друг момент, който ясно показва, че бившата съпруга на Джони Деп не казва истината е, че не използва местоимения. Освен това тя често използва сегашно време, въпреки че се твърди, че инцидентът се е случил в минало време.

„Първо казва „ударил“, после пък „удари“ и третия път казва „удря“. Когато хората измислят история, те често я разказват в сегашно време. Нейното объркване на времената предполага, че тя е измислила историята на място.“
БГНЕС