Ребъл Уилсън
Ребъл Уилсън / Gulliver/Getty Images
Апелативният съд в Мелбърн намали драстично рекордното обезщетение, присъдено на австралийската комедийна актриса Ребъл Уилсън в делото за клевета срещу издателство "Бауър медиа", предадоха световните информационни агенции.
 
През юни миналата година Уилсън спечели дело за клевета срещу издателството, чиито публикации в светски издания според твърденията ѝ са накърнили репутацията ѝ и са ѝ стрували роли в холивудски продукции.

Ребъл Уилсън трябваше да получи рекордно обезщетение от издателството "Бауър мeдиа"
 
В статиите от 2015 година се споменаваше, че актрисата е излъгала за възрастта си, произхода на първото си име и детството си в Сидни.
 
През септември Върховният съд постанови "Бауър медиа" да заплати 4,6 милиона австралийски долара (3,6 милиона щатски долара) на Ребъл Уилсън. Размерът на обезщетението беше най-големият, присъждан някога от австралийски съд.

Восъчната фигура на Ребъл Уилсън е по-пищна от оригинала (СНИМКИ)
 
Впоследствие от издателството заявиха, че няма да обжалват присъдата, но ще оспорят сумата, която трябва да изплатят според решението на Върховния съд.
 
Преценявайки, че няма достатъчно доказателства за пропуснати ползи, Апелативният съд е отменил присъденото обезщетение от 3,9 милиона австралийски долара и е намалил с 50 000 долара обезщетението от 650 000 долара за нанесени морални щети. Така, според постановлението на Апелативния съд, 38-годишната Ребъл Уилсън ще получи само 600 000 австралийски долара.
Преди да бъде произнесена присъдата актрисата написа в Twitter, че за нея казусът никога не е опирал до парите. Уилсън не се яви в съдебната зала.
 
Издателство "Бауър медиа" на свой ред приветства решението на Апелативния съд.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА