Ребъл Уилсън ще получи рекордно обезщетение от клюкарско издание

Ребъл Уилсън
Ребъл Уилсън / Gulliver/Getty Images
Австралийски съд присъди обезщетение от 3,6 милиона щатски долара на холивудската актриса Ребъл Уилсън, след като тя спечели делото за клевета срещу издателството "Бауър мeдиа", съобщиха световните информационни агенции.

Восъчната фигура на Ребъл Уилсън е по-пищна от оригинала (СНИМКИ)

Уилсън спечели делото срещу издателството през юни. Тя твърдеше, че оклеветяващи я публикации в светски издания на "Бауър мeдиа" са накърнили репутацията ѝ и са ѝ коствали роли в холивудски продукции. Затова и определената от съда сума е толкова голяма.
Според въпросните публикации от 2015 г. в списания като "Уманс дей", австралийските "Уиминс уикли" и "ОКей", Ребъл Уилсън е излъгала за истинското си име, възрастта си, детските си години. В тях се твърдеше също, че актрисата си е съчинявала истории, за да пробие в Холивуд. По време на процеса Уилсън заяви, че медийните клевети са очернили имиджа ѝ и са ѝ стрували роли в продукции като "Кунг-фу панда 3" и "Тролчета".

Ребъл Уилсън е сред най-интригуващите австралийци (СНИМКИ)

Родената в Сидни, Австралия, Ребъл Уилсън проби в Холивуд с ролята си в комедията "Шаферки" (2011). Тя е известна и с участието си в поредицата "Перфектният ритъм". 
БТА