Херцогиня Катрин е една от най-обсъжданите светски знаменитости. Тя отдавна е покорила всички със своя елегантен стил. Част от него са бижутата й за десетки хиляди долари.
Херцогиня Катрин е една от най-обсъжданите светски знаменитости. Тя отдавна е покорила всички със своя елегантен стил. Част от него са бижутата й за десетки хиляди долари. / Guliver/Getty Images
Френски съд осъди френското списание "Клоузър" да изплати обезщетение от над 100 хиляди евро на принц Уилям и съпругата му, за публикуването на снимки с голи гърди на херцогинята през 2012 година, предадоха световните агенции.

СНИМКИ: УРОЦИ ПО СТИЛ ОТ ОСЛЕПИТЕЛНАТА КЕЙТ

Главната редакторка на изданието Лоранс Пио и неговият директор Ернесто Маури освен това бяха глобени с максималната предвидена от закона санкция от 45 хиляди евро от съда в Нантер на юг от Париж в рамките на тази афера, която шокира навремето британската монархия.

Шестима души на съд заради снимките с голите гърди на херцогиня Катрин

Принц Уилям и Кейт в живописния германски град Хайделберг
Guliver/Getty Images

Принц Уилям и съпругата му получиха всеки по 50 хиляди евро обезщетение, което е много по-малко от общата сума, посочена в иска им - 1,5 милиона евро.

Френски съд осъди изданието, публикувало първо голите снимки на Кейт

Всички подсъдими бяха осъдени за нарушаване на личния живот на кралската двойка или за съучастничество. Адвокатите на сп. "Клоузър" изразиха задоволство от произнесената присъда, която според тях съответства на законодателството. Що се касае до глобите, наложени на ръководството, те били прекалени за "случай от частен характер", по думите на защитата.

Възобновиха процеса за голите снимки на херцогиня Кейт

Адвокатът на кралската двойка Жан Вей не пожела да коментира случая, преди да се е консултирал със своите клиенти. Но той увери, че дворецът Кенсигтън със сигурност ще публикува съобщение по въпроса.

В центъра на вниманието на градинско парти в Полша отново бе херцогинята на Кеймбридж, която бе избрала необичайна за нейния стил бяла рокля, с интересни геометрични акценти в черно. Моделът е дело на полската дизайнерка Gosia Baczyńska. В горната част роклята е с красиви V-образни деколте и гръб, с интересен акцент на кръста и необичайни асиметрични плисета с черен кант.
Guliver/Getty Images

Двамата папараци - Сирил Моро и Доминик Жаковид, заснели скандалните снимки, бяха глобени с по 10 хиляди евро.

На кадрите, публикувани в списание "Клоузър" на 14 септември 2012 година, се виждат принц Уилям и съпругата му край басейна в луксозно имение в Люберон в югоизточната част на Франция. Херцогинята на Кембридж беше заснета без горната част на банския си костюм.
 
БТА