Сватбата на Наоми Кембъл струва 500 000 долара
Сватбата на Наоми Кембъл струва 500 000 долара / снимка: БГНЕС

Сватбата на супермодела Наоми Кембъл и руския милиардер Владислав Доронин, която е насрочена за средата на август, обещава да се превърне в едно от най-скъпите бракосъчетания на годината. По данни на изданието "Дни.Ру", двойката планира да похарчи за организацията на тържеството половин милион долара.

За предстоящата сватба руските медии започнаха да говорят още от края на миналата година, позовавайки се на приятели на Доронин и Кембъл, припомня РИА "Новости". Но официално потвърждение на слуховете от страна на двойката така и не последва.

Поредната вълна слухове се появи в началото на лятото, когато московските приятели на Наоми Кембъл и Владислав Доронин получиха покани за сватба. Покани са получили и някои чуждестранни звезди, сред които са приятелите на Наоми - Тина Търнър, Роберто Кавали и Джордж Майкъл. Очаква се, че някои от поканените знаменитости ще изпълнят свои песни на тържеството, при това напълно безплатно.

Според информация на "Комсомолская правда", тържеството в руски стил ще се проведе в един от най-скъпите московски ресторанти, чието наемане се оценява на 20 хиляди долара. Роклята на булката от Dolce&Gabbana ще струва 100 хиляди евро, а венчалните халки с диаманти от бяло и розово злато - 200 хиляди евро.

Връзката на модела с руския милиардер започна на фестивала в Кан, припомня БГНЕС. Наоми призна, че било любов от пръв поглед. "Той е забележителен човек, особен. Благодаря на Бог за тази среща", каза тя скоро след запознаването с Доронин.