/ Gulliver/Getty Images
„Дисни Студиос“ започна работа по нов сериал за вселената на “Междузвездни войни“, в който главната роля се играе от жена. Това съобщи списание „Вараяти“.

Новият проект все още няма име, но се знае, че ще бъде пуснат във времеви период, който не съвпада с другите части на поредицата. Продуцент и сценарист е Лесли Хедлънд, която преди това снима сериала "Matryoshka Lives".

"Лоши момчета 3" свали от пиедестала "Междузвездни войни 9"

Датата на излизане на новия сериал, който може да бъде гледан в стрийминг платформатата Дисни+, не е оповестена.

Първият сериал за вселената на Междузвездни войни беше „The Mandalorian“, който излезе през ноември 2019 г. През есента на 2020 г. се планира премиерата на втория сезон. В същото време тече и работа по третия сезон.

Почина актьор от „Игра на тронове“

„Дисни“ се е заел със снимките на още два сериала по тази филмова вселена - за живота на джедая Оби-Уан Кеноби с Юън Макгрегър в главната роля и за капитана на разузнаването Касиан Андоре от филма "Роуг Уан: История от Междузвездни войни" (Rogue One, 2016) изигран от Диего Луна.

"Междузвездни войни" е поредица от научнофантастични филми, както и анимационни сериали, телевизионни филми, книги, комикси и видео игри, действието в които се развива в измислена вселена, създадена през 70-те години от американския филмов режисьор, сценарист и продуцент Джордж Лукас.

Последният „Междузвездни войни“ продължава да е най-гледан и след Новата година

Всички те принадлежат към фантастичния жанр на „космическата опера“, а културолозите ги характеризират като мащабна сага с елементи на футуризъм, уестърн и приказка.

Основният сюжет на епоса е конфронтацията между благородните рицари джедаи и ситските последователи на „тъмната страна на Силата“.
БГНЕС