/ БГНЕС
Станалият наскоро баща на близнаци американски актьор Джордж Клуни пристигна в италианския град Венеция за кинофестивала, на който се състезава неговият "Suburbicon" – нелицеприятно описание на Америка от 50-те години.

Джордж и Амал Клуни вече се радват на близнаци

Новата продукция на Клуни, по сценарий, писан съвместно с братята Коен, имаше премиера преди дългоочакваното преминаване по червения килим на актьора и съпругата му Амал, три години след бляскавата им сватба в града. Семейство Клуни бяха забелязани в четвъртък вечерта насаме, без децата Ела и Александър, родени преди 3 месеца. В "Suburbicon", който е шести поред режисьорски филм на Клуни, участва Мат Деймън.

Джордж Клуни
БГНЕС

Сюжетът е напълно в стила на Коен и включва смесица от похот, алчност и глупост, предадени през погледа на сина на главния герой. 56-годишният Клуни посочва, че е искал да покаже Америка без розови краски, тъй като периодът често е представян като златно време на благоденствие и надежди, особено от Холивуд. Той припомня, че всъщност човек е можел да си намери добра работа, да живее в хубав квартал и да създаде семейство, стига да е бял, иначе нещата са били много по-грозни.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ФИЛМА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

Режисьорът е почерпил сюжета от истинската история на чернокожо семейство, което е първо в квартала на бели Левитаун в щата Пенсилвания през 1957. Първата вечер след настаняването на чернокожите, на моравата пред къщата им се събират 500 бели демонстранти, които забиват флагчета на конфедерацията по фасадата и запалват поставен в съседния двор голям дървен кръст.

Смейство Клуни дарява над 2 млн. долара на сирийски бежанци

Клуни изтъква, че днес фанатизмът е нещо спорадично и стряскащо, но е бил обичаен нетолкова отдавна. Привързаността на Клуни към темата за расовото равноправие в САЩ се подкрепя и от скорошното дарение от 1 млн. долара на център за юридическа подкрепа в южните щати, който защитава гражданските права на малцинствата и следи проявите на хейтърски групи.

Джордж Клуни ще съди френско списание заради папрашки снимки (СНИМКИ)

Амал и Джордж Клуни направиха дарението след сблъсъците между бели расисти и антирасистки демонстранти в Шарлътсвил, щата Вирджиния, в които една жена загина.
 
БГНЕС