Джордж Клуни
Джордж Клуни / Guliver/Getty Images
Холивудският актьор Джордж Клуни продаде за 1 милиард долара компанията за текила "Касамигос", на която е съосновател заедно с Ранди Гербер и Майк Мелдман, предаде ДПА, позовавайки се на британския алкохолен гигант "Диаджео".

Джордж и Амал Клуни - новите звездни родители (СНИМКИ)

"Ако ни бяхте попитали преди четири години дали ще имаме компания за милиарди, не мисля, че щяхме да отговорим утвърдително", се посочва в изявлението на Клуни, цитирано от американски медии.

"Сделката отразява вярата на "Диаджео" в нас и нашата в "Диаджео". Ние ще продължим да бъдем част от "Касамигос". За начало ще пийнем един шот. Или два", казва още Клуни.

Джордж и Амал Клуни ремонтират имението в Бъркшир

От алкохолния гигант "Диаджео" - собственик и на лейбълите "Джони Уокър", "Смирноф" и "Гинес", съобщават, че първоначално ще платят 700 милиона долара. Допълнителни 300 милиона долара ще бъдат изплатени за период от 10 години в зависимост от представянето на компанията.
Джордж Клуни основа "Касамигос" през 2013 г. заедно със своя приятел Ранди Гербер - съпруг на супермодела Синди Крофорд и собственик на ваканционен имот в Мексико в съседство с актьора, и с бизнесмена Майк Мелдман.

Компанията се превърна в най-бързо развиващата си първокласна марка текила в САЩ, припомня агенцията.
 
БТА