/ / iStock/Getty Images
Някои хора не намират нищо изненадващо в съвпадението на цифри и числа. Но всъщност редовното наблюдение на определена комбинация от цифри в ежедневието има определено значение. Поне така смятат нумеролозите и техните последователи.

Така например да виждате често комбинацията 1234 е сигнал от Вселената, че правите всичко правилно.

/ iStock/Getty Images

Древногръцкият философ Питагор е бил този, който най-напред популяризира идеята, че всички числа имат различни вибрационни свойства. Оттогава модерната наука и математиката са доказали, че светът отговаря на точни геометрични математически принципи. Тези принципи управляват всичко - от гравитацията, до движенията на животните и навиците на човечеството.
 
„Числата имат начин да хванат човек за ръка и да го отведат на пътя на разсъждението“.
Питагор

Именно от откритията на Питагор за света е разработена древната система на Нумерологията - наука на гадаене, която придава на различните числа уникални значения, основани на математически принципи. Според нумерологията всичко може да се изчисли, като дати, имена и места на раждане, за да се открият скрити истини.

Комбинацията от цифри 1234 в нумерологията често се нарича пълен числов кръг. Причината е доста проста - сумата от 1+2+3+4=10, 1+0=1. Единицата е символ на лидерството и търсенето на ново „аз“. Сред многото значения на тази комбинация се отличават три основни интерпретации, пише руския сайт news.myseldon.com.

Защо седем е най-популярното число в света? (ВИДЕО)

Натрупването на минали проблеми и трудности провокира блокирането на прием на нова информация и енергия. Това важи както на физическо ниво, така и за духовното осъзнаване. Разстройството в натрупаните образи, емоции и събития води до подтискане на мозъчната дейност и забавяне на самоопределението в реалния свят.

Специалистите казват, че ако често виждате комбинация от цифрите 1234, това е космически знак, че трябва да изчистете мислите и душата си. Единственият път да продължите напред е да оставите миналото зад гърба си.

/ iStock/Getty Images

Когато човек започне да узрява духовно, осъзнава, че животът му има по-дълбок смисъл и започва да се вглежда в търсене на истинската цел на съществуването си. Така ако цифрите 1234 ви преследват, това означава, че сте на правилното място и трябва да вървите в същата посока.

Тайната на числото 12

Комбинацията от цифри 1234 в нумерологията често се нарича пълен числов кръг - започвайки с 1, отново стигате до нея. В определен контекст това показва независимостта на човек и неговата непоколебимост. Според нумерологията честото наблюдение на тази комбинация означава, че сте научили уроци от живота и сте станали по-уверени в себе си. Важно е обаче да не забравяте, че процесът на самоусъвършенстване е постоянен.