Още в древността хората са придавали свръхестествени свойства на числата. Общоприето убеждение е, че повтарящите се числа винаги носят нещо мистично, загадъчно и непознато за нас.

Ако всеки ден виждате едни и същи числа на различни места, мислите ли, че това е съвпадение? Или пък невидимият свят се опитва да ви каже нещо.

Според множество различни теории за числата, всяко едно число има различно значение. Много хора вярват, че когато често виждат числото 111 това означава, че светът на невидимото иска да им каже, че трябва да намалят темпото на живота си, да се огледат внимателно с кого общуват и с какво се занимават. Числото 111 се приема като сигнал за събуждане на човешките сетива от Вселената.

Все още ние, хората, знаем много малко за Вселената и начина, по който тя функционира. Затова мнозина вярват, че тези знаци може настина да са предупреждения от един по напреднал от нашия свят.

Съществува теорията за паралелните вселени. Последният труд на проф. Стивън Хокинг насочва, че нашата Вселена може да е една от много подобни на нея. Той дава и насоки за астрономите да намерят доказателства за съществуването на паралелни вселени.

Последният труд на Стивън Хокинг за мултивселените излезе от печат

Друг пример за често повтарящо се число е 222. Това число хората свързват най-вече с връзките и партньорствата. Много хора вярват, че когато започнат често да виждат числото 222 трябва да се огледат кои хора са в живота им и правилно да преценят отношенията си с тях. Други пък вярват, че Вселената иска да им каже, че сродната им душа е някъде наблизо.

Съществуват теории, че Вселената се опитва да комуникира с нас и ни дава различни знаци. Но ние не винаги ги забелязваме, както и не винаги им обръщаме достатъчно внимание.

И още:

Стивън Хокинг: Черната дупка не е капан, а врата към друга вселена

Откъде идва култът към числото 3?

10 интересни факта за числото 10

Числото 39 стана прокълнато за шофьорите в Афганистан

Точна наука или измама е нумерологията

Тайната на числото 12

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук