/ Gettyimages
Физикът Стивън Хокинг е приключил труд, в който прави последната си прогноза за края на света, на смъртното си легло, пише в. "Дейли мирър". В текста той описва как Вселената ще потъне в тъмнина, тъй като всичките й звезди ще изчерпат енергийните си запаси.

Хокинг в последните си коментари: Човечеството е застрашено, трябва да колонизират Марс и Луната

Освен това трудът разкрива как човечеството може да получи експериментални доказателства за съществуването на паралелни вселени, като предоставя математическите изчисления, които ще бъдат необходими за космическо изследване в тази посока.

Почина британският астрофизик Стивън Хокинг

Видният британски учен проф. Стивън Хокинг почина мирно в съня си в дома си в Кембридж, Великобритания, миналата седмица. Той беше на 76-годишна възраст. Когато заболява от амиотрофична латерална склероза още на 21 години, лекарите му дават едва две години живот.

Стивън Хокинг – кратката история на един гений

Хокинг така и не беше удостоен приживе с Нобелова награда, независимо от многобройните предложения тя да му бъде присъдена за научния му принос.

Медицинското „чудо“ Стивън Хокинг - все още загадка за лекарите

"Той често беше номиниран за Нобелова награда и трябваше да я получи. Сега никога няма да може", каза проф. Томас Хертог, който е съавтор на теорията, която Хокинг завършва дни преди кончината си.

14 цитата, с които ще запомним великия Стивън Хокинг (ВИДЕО)

"Фактът, че тези открития не са били потвърдени с наблюдения, е било и главното препятствие", отбеляза в интервю пред Шведското радио професорът от Стокхолмския университет Едуард Мьортсел, който се занимава с проблематиката, свързана с тъмната материя и разширението на Вселената. Специалистът също така поясни, че Нобеловата награда се присъжда не за цялостен принос в науката, а за конкретни открития.

Вижте още теории на астрофизика:

Стивън Хокинг: Това е най-опасното време за нашата планета

Стивън Хокинг: Черната дупка не е капан, а врата към друга вселена

Човекът сам създава най-големите си заплахи, предупреди Хокинг


Стивън Хокинг: За да оцелее, човечеството трябва да намери убежище извън Земята!

Стивън Хокинг: Трябва да преосмислим отношението си към богатството*

Стивън Хокинг: Ядрена война, изкуствен интелект или вирус ще унищожат Земята

Стивън Хокинг: Не милитаризирайте изкуствения интелект
БТА