Гледайте нагоре към звездите, а не долу в краката си, съветва Хокинг
Световноизвестният астрофизик Стивън Хокинг е починал тази нощ на 76-годишна възраст. Стивън Хокинг ще остане в историята като един от най-големите умове. Известен е със своите открития в сферите на физиката, математиката, космологията.  

Почина британският астрофизик Стивън Хокинг

Той имаше уникален начин на мислене и никога не се притесняваше да казва това, което мисли, както го мисли. Ето някои от вдъхновяващите цитати от Стивън Хокинг:

"Моят съвет към хората с увреждания е да се концентрират върху неща, на които вашите увреждания не пречат да вършите добре и да не съжалявате за нещата, на които пречи. Не си увреждайте духа заради физическото увреждане."

"Моите очаквания бяха сведени до нула, когато бях на 21 г. Всичко оттогава досега е бонус."

Стивън Хокинг – кратката история на един гений

"Няма смисъл да се ядосвате, когато има трудности. Аз продължавам да мисля за проблема, но работя върху нещо друго. Понякога отнема години преди да видя път напред. В случая със загубата на информация и черните дупки отне 29 години."

"Едно от основните правила на Вселената е, че нищо не е перфектно. Перфектното просто не съществува. Без неперфектното нито вие, нито аз щяхме да съществуваме."

"Гледайте нагоре към звездите, а не долу в краката си. Опитвайте се да осмисляте това, което виждате и се чудете защо съществува Вселената. Бъдете любопитни."

"Ние сме просто развит вид маймуни на малка планета около посредствена звезда. Но можем да разберем Вселената. Това ни прави нещо много специално."

"Хората, които се фукат с коефициента си на интелигентност, са загубеняци."

"Тихите хора имат най-шумните съзнания."

"Рискуваме да се самоунищожим заради собствената си алчност и глупост. Не може да продължаваме да гледаме само вътре в себе си на малка и все по-замърсена и пренаселена планета".

Хокинг в последните си коментари: Човечеството е застрашено, трябва да колонизират Марс и Луната

"Просто трябва да погледнем себе си, за да видим как интелигентен живот може да се развие в нещо, което не искаме да срещаме".

Стивън Хокинг: Трябва да си намерим нов дом на друга планета (ВИДЕО)

"Смятам, че компютърните вируси трябва да се смятат за живот. Според мен казва много за човешката природа, че единствената форма на живот, която досега сме създали, е изцяло за разруха. Създали сме живот по собствен образ."

"Животът щеше да е трагичен, ако не беше смешен."

"Според мен най-простото обяснение е, че няма Бог. Никой не е създал Вселената и никой не управлява нашата съдба. Това ме води до осъзнаването, че вероятно няма рай и живот след смъртта. Имаме само този живот да оценим великия дизайн на Вселената и затова съм много благодарен."

"Ако извънземни ни посетят, резултатът ще е сходен с този, когато Колумб пристигна в Америка, което не се отрази добре на местното население."

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук