"Семейство Сопрано" е един от най-популярните сериали на HBO
"Семейство Сопрано" е един от най-популярните сериали на HBO / Gulliver/Getty Images
"Семейство Сопрано" се завръща - на голям екран с история, която хронологично предхожда събитията в хитовата телевизионна поредица, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, позовавайки се на "Ню лайн синема".
 
От продуцентската компания съобщават, че са закупили сценария "Многото светци на Нюарк" от създателя на "Семейство Сопрано" Дейвид Чейс и сценариста Лорънс Конър, който също е работил над телевизионното шоу.

Най-добрите телевизионни сериали на всички времена
 
"Чейс е майстор на повествованието и за нас, както и за колегите от HBO, е вълнуващо, че той реши отново да посети вселената на семейство Сопрано и да я разшири в игрален филм", се посочва в изявлението на "Ню лайн синема".
Сценарият описва социалните и расови безредици през 60-те години на миналия век в Нюарк, Ню Джърси, и е фокусиран върху напрежението между местните етнически италианци и афроамериканци.

Най-популярните сериали в историята на HBO
 
Очаква се филмът да включва част от персонажите от отличения с многобройни телевизионни награди Еми сериал, излъчван от телевизия HBO до 2007 г.
 
Поредицата "Семейство Сопрано" възвести новата "златна ера" на телевизията и допринесе за превръщането на HBO в един от титаните на телевизионната индустрия.

Най-популярните герои в историята на киното и телевизията
 
Актьорът Джеймс Гандолфини, превъплътил се в образа на главния персонаж Тони Сопрано, почина на 51-годишна възраст от инфаркт през 2013 г. Миналата година се спомина и поддържащият актьор Франс Винсънт, изиграл в сериала ролята на мафиотския бос Фил Леотардо.
 
В съобщението на "Ню лайн синема" не се посочват актьорски състав, режисьор и дата за излизане на екран на игралната продукция.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА