Разкриха тайната на добрия сексуален живот
Разкриха тайната на добрия сексуален живот / ThinkStock/Getty Images

Мъже, ако искате да получавате повече и по-задоволителен секс, поделяйте домакинските задължения с половинките си, съветват канадски експерти, цитирани от в. "Индипендънт".

По-доброто общуване между партньорите, романтичните вечери, афродизиаците, откъсването от родителските задължения са популярни стратегии за стимулиране на сексуалния живот на двойките.

Мъжете, които се радват на най-добър секс

Авторите на настоящото проучване от университета на Албърта, Канада, предлагат един по-различен подход - според тях ключът към по-редовен и задоволителен сексуален живот е поделянето на домакинските задължения.

"Вместо да избягват да помагат в домакинството, защото според предишно изследване това ще ги лиши от интимни ласки, мъжете трябва да поемат част от задълженията на партньорките си. Поделените задачи подобряват сексуалния живот на представителите и на двата пола", казва ръководителят на изследователския екип Мат Джонсън.

По-малко секс за мъжете, които вършат домакинска работа?

Резултатите от настоящото проучване, обхванало 1338 двойки, наблюдавани в продължение на пет години, противоречат на данните от предишно изследване, според което партньорите правят по-малко секс, ако мъжете изпълняват традиционно смятани за женски задачи като готвене, пране и миене на чинии.

Източник: БТА