Меган и Хари по време на официалното им посещение в младежки център в Съсекс на 3 октомври
Меган и Хари по време на официалното им посещение в младежки център в Съсекс на 3 октомври / Gulliver/Getty Images
Принц Хари и съпругата му Меган ще погалят коали и ще се възхищават на войници, правещи демонстрация на танца хака, по време на първата си обиколка в чужбина. Тя стартира на 16 октомври в Тихоокеанския регион, предаде Франс прес, като се позова на говорител на британското кралско семейство.

Първата визита на Хари и Меган в Съсекс като херцог и херцогиня (СНИМКИ)

Хари и Меган
Gulliver/Getty Images

Херцогът и херцогинята на Съсекс, които се ожениха през май, ще посетят Австралия, Фиджи, Тонга и Нова Зеландия по време на това пътуване. То ще продължи 16 дни. Двойката ще бъде придружаван от свита от десетина души и от много журналисти, които ще следят всеки жест и действие на 37-годишната Меган.
 
Визитата ще започне в Сидни. Там Хари и Меган ще бъдат приети от генерал-губернатора Питър Косгроув. После ще се запознаят с две коали, които ще могат да погалят. В Сидни знатната двойка ще присъства и на игрите, в които участници са ранени военни от целия свят. Тази спортна проява бе лансирана именно с приноса на принц Хари. После двойката ще има среща с премиера на Австралия Скот Морисън.

Хари и Меган
Gulliver/Getty Images

На 23 октомври Хари и Меган ще отпътуват за Фиджи, а после за Тонга на 25 октомври. Обиколката им приключва в Нова Зеландия, където ще присъстват на 125-ата годишнина от предоставяне на правото на вот на жените в тази страна. Там знатната двойка ще присъства и на демонстрация на хака, изпълнена от войници. Хака е маорски военен танц, който е популяризиран от националния отбор по ръгби на Нова Зеландия.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА