На 3 декември се случи пълнолунието за месеца и то е в знаците Стрелец- Близнаци.

По-голяма и ярка: Супер Луна (СНИМКИ)

Пълнолунието се счита за кризисен момент и в рамките на два-три дни преди и толкова след него не е време за вземане на важни решения и предприемане на действия

Времето е подходящо за старт на диети, пречистващи процедури и занимания с по-вътрешните процеси, които се случват във вас.

диета
ThinkStock/Getty Images

Това пълнолуние, поради нехармоничния си и доста точен аспект с Нептун, може да създаде ситуации на заблуди, обърквания и неясноти, затова е необходимо да бъдете максимално фокусирани и с добра организация.

Възможно е да стават грешки на случаен принцип или от разсейване. Като прибавим и това, че Меркурий вече е ретрограден и провокира към недобра комуникация и проблеми при договаряне, пътувания, търговия и всички меркуриански сфери, е необходимо да бъдете по-бдителни и да внимавате повече от обикновено.

луна
ThinkStock/Getty Images

По време на пълнолунието Меркурий съвпада и със Сатурн, който изисква всичко да е добре планирано - още една индикация, че за да се случват нещата във външен план, е необходима много добра структура и стриктно отношение. 

Ретрограден Меркурий - какво е добре да правим и какво не

Пълнолунията имат свойството да проявяват неосъзнатите теми и задачи пред човека, а настоящото - в Стрелец-Близнаци ще акцентира в сферите, където е необходимо да се учите на лекота, гъвкавост, свобода и вяра.

Добро време да се опитате да разберете по-мащабно всяка ситуация, в която попадате, да я разгледате от всички страни и да намерите най-вярното й решение.

Времето също така е подходящо за активни занимания със спорт, четене, посещения на курсове, семинари, учене. Така ще дадете възможност на промените да се случват по-плавно и хармонично. Занимания с творчество във всяка форма, която ви привлича, ще подпомогнат градивното насочване на силната енергия на пълнолунието.

И още за Луната и влиянието й върху хората:

Луната може да повлияе върху земетресенията

Наистина спим по-лошо при пълнолуние

Съвет от астролог: какво да не правим в период на ретрограден Меркурий

Китайски работодатели отхвърлят кандидати за работа заради зодията им

Как Луната влияе върху храненето ни

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук