Всеки някога е страдал от болки в ушите, а причините могат да са различни. Понякога може да е инфекция в ушния канал, друг път попадане на течност в ухото, зъбна инфекция или дори настинка, пише каналът "Баба знае" във vbox7. Ето и кои природни лекове могат да ни помогнат при болките в ушите:

Зехтин

Зехтинът е подходящ при ушни инфекции, като е достатъчно да напоите тампон или да поставите две-три капки директно в ухото. Той има противовъзпалителен ефект, а текстурата му ще намали болката и ще омекоти или елиминира насъбралата се ушна кал.

болки в ушите
iStock/Getty Images

Лук

Сокът от лук има антибактериални и противъзпалителни свойства. Няколко капки от сока ще намалят болката и ще се преборят с инфекцията. Лечението с лук е познато още от 19-ти век.

Джинджифил

Антимикробичните и противогъбични свойства на джинджифила могат да помогнат при болки в ушите. Топлият сок се нанася около външния ушен канал, без да се поставя директно в ухото.

болки в ушите
iStock/Getty Images

Мента

Сокът от пресните листа мента или ментовото масло също могат да облекчат болките в ушите. Добре е да не се прекалява с тях и да се поставят само 2-3 капки върху памучен тампон.

Босилек

3 капки от изцеденият сок от свежите листа босилек ще успокои болката в ушите.

Чесън

Чесънът има антимикробни и противовъзпалителни свойства, които го правят важна съставка при много природни лекове. Болката и дискомфорта могат да бъдат намалени с няколко капки от прецедената смес от счукан чесън и сусамово масло.