/ Gulliver/Getty Images
Бургаското момиче, което светът обича и следи всяка нейна изява, от няколко дни е в родния си град Бургас. Това е първото посещение на актрисата за последните две години, в които не спира да пътува между Европа и САЩ, триумфирайки навсякъде с таланта и присъствието си.

Мария Бакалова се прибра в България (СНИМКИ)

Мария Бакалова, придружена от своята се се срещнала с кмета на Бургас Димитър Николов, съобщават от общината.

Мария Бакалова
община Бургас

За срещата Мария пристигна облечена в спортно-елегантен стил - българската звезда бе съчетала тъмни джинси със сатенено сако и маратонки. А, от любопитните погледи я криеше шапка с козирка.

„Много искам да подкрепя Бургас. Съпричастна съм към всичко, което се случва тук. Готова съм да се включа в бъдещи културни инициативи, а най-голямата ми мечта е да правя филмови проекти в целия бургаски регион, да снимам с български актьори”, каза Бакалова по време на срещата с кмета на града. Мария също така сподели, че докато е в Бургас не спира да изпраща снимки и клипове на родния си град към чуждестранните екипи, с които работи, защото много се гордее с всичко, което се случва тук.

Мария Бакалова
община Бургас

„Бургас ми е в сърцето, тук ми е уютно, това е моят дом, често сравнявам града ни с L.A. И двата града са близки, създават сходни усещания”, сподели още Бакалова.

„Ние се вълнуваме с всяка твоя изява. Градът ни е извор на таланти, младото поколение се възхищава от твоите успехи, възможностите, които се отварят пред теб са пример и мотивация. Ти показваш колко е важно човек да разчита на себе си, да вярва в мечтите си", поздрави Димитър Николов талантливата бургазлийка.

Мария Бакалова
община Бургас


В Община Бургас вече е изготвена докладната записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред.

Мария Бакалова
общин Бургас


Икона на Света Богородица с автор Петя Димитрова от Дружеството на Бургаските художници бе специален подарък за Мария Бакалова от кмета на града. Заедно с нея харизматичната актриса получи сувенири и рекламни материали от социалното предприятие „Морски знаци”.

Звездна среща: Мария Бакалова и Нина Добрев се прегърнаха в Кан

Мария Бакалова и продуцентът й Юлиан Костов подготвят поредица от филми, които да се снимат в България, със специален акцент Черноморието. Продукциите ще имат за цел да покажат богатството на българската природа и таланта на нашите актьори. Те ще си партнират с големи стрийминг платформи, като Netflix, Amazon, HBO, където вече имат изградени контакти.