Полезни съвети как да бъдем неустоими на плажа според фигурата си
Полезни съвети как да бъдем неустоими на плажа според фигурата си / снимка: Impact Press Group, архив

Лято е и време за море, плаж и още нещо... Време е да се разхвърляме и да приготвим в багажа си за лятната почивка най-модерните, секси, но и удобни дрешки. Вероятно ще останете разочаровани, но на брега на морето красивият и ефектен бански не е достатъчен. Нужни са рокля, шал, кърпа или шорти, с които да се разхождате и да събирате овациите на всички около вас. Специалисти дадоха своите съвети как да ги подберете, така че най-добре да подхождат на фигурата ви, да подчертаят най-изваяните части от тялото и да скрият недостатъците.

Жените, които нямат изразена талия и тялото им е без извивки могат да заложат на гащеризоните, но не дънкови, а от плат. Идеални за плажа са моделите без презрамки и весели цветове. Те ще ви помогнат да създадете обем там, където трябва, тоест бюста и ханша.

Собственичките на по едри бедра могат да заложат на свободно падащите рокли до над коляното. Наблегнете на декоративните елементи и орнаменти в горната част на роклята, препоръчва БГНЕС. Коприненият плат създава визуална илюзия за слаба фигура.

Коремчето лесно се прикрива с плажна риза с връзки, с които ще направите талията си тънка, а краката дълги. V-образно деколте насочва вниманието към горната част на тялото и отклонява вниманието от корема и талията.

Жените с фигура на пясъчен часовник също трябва да подчертаят бюста и ръцете. Открито деколте, но със широки ръкави ще балансира формите, обясняват модните експерти. Шаловете са подходящи за всички. И тази година големите пъстроцветни шалове ще бъдат сензация на плажа. Могат да се носят по всякакъв начин, така че да се чувствате комфортно в кожата си. Това лято са модерни шаловете, комбинирани с колан на талията. Той не трябва да е много голям, нито много стегнат, но благодарение на него със сигурност ще направите впечатление на брега на морето.