Принц Хари и Меган
Принц Хари и Меган / Gulliver/Getty Images
Принц Хари и съпругата му Меган, заедно със сина им Арчи, са вече в Канада, след като обявиха оттеглянето си като старши членове на кралското семейство.

Първоначално Меган бе уловена от папараци в понеделник сутрин, докато разхожда сина си Арчи и двете си кучета в местния парк Хърт Хил във Ванкувър, усмихната, в небрежно облекло и следвана от дискретна охрана.
 
 
След това и Хари бе заснет след 10-часов полет да слиза на летище Ванкувър, където персоналът затвори временно третия етаж на сградата, за да го посрещне.

Всички тези фотоси предизвикаха бурни реакции от напусналото Великобритания семейство и полетяха заплахи за съд към папараците, които по думите им са ги направили без тяхно съгласие, докато са шпионирали в храстите.

Хари и Меган твърдят, че е имало и предишни опити семейството им да бъде заснето без разрешение, докато е в дома си.

Папараци постоянно били на пост край къщата им във Ванкувър, за да ги дебнат.
 
Меган вече се наслаждава на живота си в Канада (СНИМКИ)

Все пак обаче и въпреки спекулациите изданието Vanity Fair отбеляза, че те са много щастливи и влюбени в Канада. 
 
Те са се потопили в тамошния начин на живот с усмивка. Отдали са се на туризъм и много походи и се обличат по-топло заради времето, посочва още медията. 
 


Междувременно на официалния профил на семейството в Instagram бяха публикувани снимки на Меган във ветеринарна клиника.
 

През уикенда от Бъкингамския дворец оповестиха, че принц Хари и съпругата му вече няма да бъдат работещи членове на британската кралска фамилия, няма да използват титлите „кралски височества“ и няма да получават обществени средства.

Все пак, обаче, наследникът на британския престол принц Чарлз възнамерява да покрива разходите на сина си принц Хари и на неговото семейство в продължение на една година, съобщи по-рано тази седмица вестник "Телеграф".

Принц Чарлз ще поеме разходите на принц Хари и семейството му за една година

Решението на двойката да прекарва голяма част от времето си в Канада предизвика обществен дебат относно това кой трябва да плаща за охраната им.
 

Понястоящем е трудно да се определи какъв ще бъде размерът на разходите на принц Хари и на неговата съпруга, след като се установят в Канада, като се лишат от официалните си задължения към кралското семейство и съпътстващите ги привилегии и държавно финансиране. Те ще трябва да плащат за услугите на помощен персонал (около 1,3 милиона долара годишно), за задграничните си пътувания и за дом извън пределите на Великобритания.

Преди дни британският принц Хари призна, че е натъжен, затова че е принуден да се откаже от кралските си ангажименти като част от споразумението с кралица Елизабет Втора и старшите членове на кралското семейство.



В реч на вечеря на фондация "Сентебали" очевидно разстроеният принц Хари, малкият син на британския престолонаследник принц Чарлз, каза, че се чувства много тъжен и че споразумението не е това, което той и съпругата му Меган Маркъл са искали.

След кралското решение за Мегзит: Принц Хари е тъжен и съкрушен (ВИДЕО)

"Надявахме се да продължим да служим на кралицата, на Обединеното кралство и на военните асоциации, в които участвам, без да получаваме обществено финансиране. За жалост това не е възможно", каза принц Хари.
 

"Приех го със съзнанието, че това не променя факта кой съм аз и колко ангажиран съм. Но се надявам това да ви помогне да разберете какво съм решил, че се оттеглям от всичко, което познавам, за да прекрача към нещо, за което се надявам, че ще бъде по-спокоен живот", добави той пред членовете на фондацията, която основа в подкрепа на болни от СПИН деца в Африка.

Херцогът на Съсекс подчерта, че би искал те да чуят истината от него "не като принц, не като херцог, а като Хари - същия човек, когото мнозина от вас наблюдават как пораства през последните тридесет и пет години, но с по-ясна перспектива".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук