Принц Чарлз и принц Хари
Принц Чарлз и принц Хари / Gulliver/Getty Images
Наследникът на британския престол принц Чарлз възнамерява да покрива разходите на сина си принц Хари и на неговото семейство в продължение на една година, съобщи вестник "Телеграф".

Според изданието вноските в полза на принц Хари ще бъдат осъществявани от личните средства на баща му, а не от доходите, които той всяка година получава от херцогството Корнуол. Именно от тези пари по традиция се покриват разходите на наследника на британския престол и на неговите деца. Но този източник на средства "не е неизчерпаем", пише изданието.

След кралското решение за Мегзит: Принц Хари е тъжен и съкрушен

По данни на Би Би Си, след брака си с американската актриса Меган Малкъл през май 2018 година принц Хари е получавал от баща си около 2,5 милиона паунда (3,3 милиона долара) годишно, което е покривало около 95 процента от разходите на младото семейство.

Понястоящем е трудно да се определи какъв ще бъде размерът на разходите на принц Хари и на неговата съпруга, след като се установят в Канада, като се лишат от официалните си задължения към кралското семейство и съпътстващите ги привилегии и държавно финансиране. Те ще трябва да плащат за услугите на помощен персонал (около 1,3 милиона долара годишно), за задграничните си пътувания и за дом извън пределите на Великобритания.

Хари и Меган губят кралските си титли

Най-голямото перо в разходите на младото семейство ще бъде за охрана, която ще трябва да им бъде предоставена или от властите в Канада, или от частни фирми. По-рано Бъкингамският дворец отказа да коментира кой ще охранява принц Хари, неговата жена и дете, и за чия сметка.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА