След като е яла пикантна храна, жената възприема представителите на силния пол като по-привлекателни
След като е яла пикантна храна, жената възприема представителите на силния пол като по-привлекателни / ThinkStock/Getty Images
Американски учени разкриха как мъжът може да спечели жената още на първата среща - като я покани на вечеря и ѝ поръча пикантна храна, съобщи в. "Дейли мейл".

Топ храни за незабравим секс (СНИМКИ)
 
След като е яла пикантна храна, жената възприема представителите на силния пол като по-привлекателни, установиха учени от университета "Сейнт Клауд" в Минесота.

След като е яла пикантна храна, жената възприема представителите на силния пол като по-привлекателни
След като е яла пикантна храна, жената възприема представителите на силния пол като по-привлекателни ThinkStock/Getty Images

Учените направили експеримент с 87 жени. Те ги разделили на три групи, като дали на първата по четири бисквити, на втората - чипс със сол и оцет (неутрална храна), а на третата - чипс със сирене и чушки халапеньо, който не е много лют, само пикантен. След това ги накарали да оценят привлекателността на произволно избрани мъже.

Четири храни за силно либидо и няколко за добро настроение 

Според учените една от причините е, че пикантната храна се асоциира с топлина, която несъзнателно предразполага към любов
Според учените една от причините е, че пикантната храна се асоциира с топлина, която несъзнателно предразполага към любов ThinkStock/Getty Images

Участничките, които яли пикантен чипс, дали средна оценка от 4,46 от 9 максимални, която е с 21 процента по-висока от тази на хапналите бисквити. Освен това жените от първата група били с 28 процента по-склонни да започнат романтична връзка с мъжете от снимките в сравнение с другите групи.

Само за мъже: 5 неща, които впечатляват най-силно жените
 
Според учените една от причините е, че пикантната храна се асоциира с топлина, която несъзнателно предразполага към любов.
 
Предишно изследване установи още една полза от пикантната храна - тя намалява апетита за сол и така помага за сваляне на кръвното налягане.    

Вижте още за храната, привличането, либидото и секса:

Най-съблазнителните и сексуални храни

Извивката, която подлудява и мъже, и жени

Жените са най-привлекателни, когато...

Пет простички неща, които жените харесват в мъжете (ВИДЕО)

Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

Четири неща, които понижават мъжкото либидо

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА