мъж
мъж / ThinkStock/Getty Images
Ако си мислите, че всички мъже са винаги готови за любовни ласки, при това по всяко време на денонощието, лъжете се. Има редица фактори, които влияят негативно на мъжкото либидо, и авторите на ново изследване ги изброиха:

Стрес

Стресът е сред основните „виновници“ за пониженото мъжко либидо. Честите стресови моменти и психологическият натиск направо убиват мъжкото желание за секс.

Наднормено тегло

Излишното тегло и нарушенията в обмяната на веществата също са врагове на сексуалното желание на мъжете, твърдят учените, цитирани от БГНЕС. За щастие, тук правилното лечение лесно може да поправи нещата.

Тютюнопушене

мъж пушач цигара
ThinkStock/Getty Images

Оказва се, че сексуалният мерак пада и заради пушенето. Според авторите на проучването, никотинът „лъже“ мозъчните центрове, които отговарят за удоволствието. Изпушвайки цигара, мъжът се успокоява и получава макар и минимално, но удоволствие.

Ниският тестостерон

Ниският тестостерон също влияе на мъжката активност в спалнята. Тук на помощ идва правилното хранене. Сред храните и напитките, които трябва да се избягват заради негативното им влияние върху на мъжкото либидо, са сирене, мента, алкохол, пай, алкохол.

Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

И накрая

Първият сексуален контакт е от значение, защото хората прилагат опита от техните предишни отношения върху текущата си половинка.
Thinkstock/Getty Images

За сексуалния мерак на мъжете огромна роля може да изиграе подкрепата от страна на техните половинки - и не само между чаршафите. 

И още за добрия секс:

Пет афродизиака от природата за по-добър секс


Най-добрите моменти за секс

Ето защо 15:00 часа е най-доброто време за секс

Плюсове и минуси на сутрешния и вечерния секс

На колко години сексът е най-хубав?