Пет афродизиака от природата за по-добър секс
Пет афродизиака от природата за по-добър секс / Thinkstock/Getty Images

Ефектът на афродизиаците е доказан както от научна гледна точка, така и в практиката, тъй като мнозина са се убеждавали в полезните свойства на "храните на любовта".

Нектарините са полезни както за мъжете, така и за жените. Те действат благоприятно на репродуктивната система благодарение на съдържанието на калий, витамин C и А. Втори в списъка с най-добрите афродизиаци са обикновените яйца и по-точно техният жълтък. Хенри IV засилвал сексуалната си мощ с коняк и яйчен жълтък. Учените са установили, че това се дължи на пиридокинът, вещество, което помага за производството на хемоглобин и намалява пролактина, откъдето сексуалното желание се увеличава няколко пъти.

Трудно е да си представим, че такъв конвенционален продукт за нас като чесъна също има атрактивни свойства. В източните страни преди интимна среща се яде чесън, а в Древна Гърция се смятало, че този афродизиак карал жените да изглеждат като прелъстителки, а мъжете да са неуморни в леглото. Китайците все още използват чесън, за да разпалят угасващия пламък на страстта. Учени от Холандия дори разработили спрей на основата на чесън, който увеличава сексуалното желание до десет пъти.

Бананите окупират четвъртата позиция в списъка на природните афродизиаци. Оказва се, че Кама Сутра и бананите са обединени не само от еротичното си съдържание, но имат и обща родина - Индия. Бананите са с високо съдържание на калий и витамини от група В, които помагат да достигнете висините на сексуално удоволствие. При мъжете бананите увеличават издръжливостта и укрепват либидото.

Дори кокосът има интересни функции. Според Аюрведа кокосът увеличава броя на сперматозоидите и почиства пикочния мехур. Кокосовото мляко има наистина лечебни свойства - то утолява жаждата, подобрява храносмилането и, разбира се, увеличава сексуалното привличане.

Източник: БГНЕС