На колко години сексът е най-хубав?
На колко години сексът е най-хубав? / Thinkstock/Getty Images

За тангото в хоризонтално положение няма възрастова граница - резултатите от ново проучване показват, че хората на 55 години правят най-добър секс, пише в. "Дейли експрес".

Цветът на бельото разкрива сексуалния темперамент

Допитването, направено във Великобритания по поръчка на фирмата за секс играчки Hot Octopuss, разкрива, че представителите на съвременните по-възрастни поколения се радват на по-задоволителен интимен живот в сравнение с по-младите.

Наскоро 69-годишната британска звезда Хелън Мирън сподели, че сексуалният й живот е чудесен. Мирън не е единствената по-възрастна знаменитост, направила подобно признание. Известни личности от света на шоубизнеса като сър Мик Джагър, Майкъл Дъглас и Джейн Фонда също без свян признават, че с напредването на възрастта сексът става по-добър.

Всички лъжем, когато става дума за секс

Настоящото проучване "наднича" по-отблизо между чаршафите на партньорите, разкривайки защо хората на и над 55 години правят най-добър секс. Причината е, че удоволствието има много общо с увереността. А знанието какво и как желаят в интимен план идва с напредването на възрастта.

Половината от по-възрастните участници в допитването са споделили, че с увереност разговарят с партньорите си за това какво искат в спалнята. За сравнение - едва 15 процента от хората на възраст между 18 и 35 години се осмеляват да обсъждат сексуалните си желания.

Сексът през годините

Анкетата показва още, че благодарение на придобитата с течение на времето увереност по-възрастните по-освободено прибягват до помощници в секса. Един на всеки четирима по-зрели участници в допитването е разкрил, че използва секс играчки или разнообразява сексуалния си живот с ролеви игри - нещо, което навремето е било немислимо да се обсъжда открито.

10 съвета за по-добър сексуален живот

От фирмата Hot Octopuss отчитат, че освободеността подтиква все повече по-възрастни хора да си купуват секс играчки.

Открийте и сравнете цените на еротично бельо и аксесоари тук

Източник: БТА