Ето защо 15:00 часа е най-доброто време за секс
Ето защо 15:00 часа е най-доброто време за секс / ThinkStock/Getty Images

Британско проучване установи кога поданиците на Нейно Величество правят най-много секс - това се пада в събота в 22:24 минути, пише в. "Метро". Съдбовното време е точно шест минути, преди да започне популярното футболно предаване "Мачът на деня", отбелязва таблоидът. Явно феновете на кожената топка предпочитат да направят един бърз поход под завивките, преди да се отдадат на любимото си предаване.

Страните, в които се прави най-много секс

Изследването обхванало 1000 задомени британци и било осъществено от сайта за изневери IllicitEncounters. Събота бил любимият ден за секс, като събрал 42 на сто от предпочитанията. Следвали неделите /26%/ и петъците /22%/. Най-недолюбвани за ласки се оказали понеделниците /1% от предпочитанията/ и вторниците /2%/.

Изненадващи факти за женския оргазъм

Най-големият сексуален глад на британците настъпвал в 17:35 часа в събота. Според експертите по хормони, най-доброто време за секс е в 15:00 часа. Тогава жените са най-силно заредени с енергия заради високите си нива на кортизол. По това време са и най-високи нивата на естроген в организма на мъжа, които го правят по-емоционално обвързан по време на секса, отбелязва БТА.

Вижте още:

До какво води липсата на секс?

Седем открития за секса и музиката

На колко години сексът е най-хубав?

Сексът лекува, пази ни от стрес и ни прави по-щастливи

Плюсове и минуси на сутрешния и вечерния секс

Жените, които са най-уверени в своята сексуалност

Сексът през годините