Жените, които са най-уверени в своята сексуалност
Жените, които са най-уверени в своята сексуалност / Thinkstock/Getty Images

Голям брой жени смятат, че след като навършат 30 години, стават по-малко привлекателни за мъжете, но истината е, че в след 30-ата година от живота нежният пол узрява сексуално.

Сексът през годините

Мнозина представители на силния пол си мислят, че младите жени са по-добри любовници, но ново изследване доказа, че дамите в по-зряла възраст са по-уверени в своята сексуалност. Те са по-наясно с качествата и желанията си и по-лесно се примиряват с някои физически недостатъци.

Също така слабите манекенки по телевизията не ги комплексират, тъй като жените над 30 години се чувстват по-удобно в кожата си.

Развенчаха трите мита за женската сексуалност

В по-зрял етап от живота си те са оставили зад гърба си няколко сексуални партньори и са опознали собствените си предпочитания и навици. Знаейки това, те могат по-лесно да задоволяват собствените си нужди и фантазии в интимните моменти. По-зрелите жени се отличават от младите с уменията си да комуникират с партньора не само за работа и развлечения, но и за секс и отношения, което често е проблем при по-невръстните двойки.

Авторите на изследването обясняват, че сексът за жените в 30-те години вече не е доказване, а наслада. Външният вид не е единственото условие за привлекателност, защото с годините жените трупат професионални и лични успехи и привличат срещуположния пол в съвсем нов контекст.

Източник: БГНЕС