Д-р Ким Клъгстън препоръчва също мъжете да консумират повече плодове, зеленчуци и варива
Д-р Ким Клъгстън препоръчва също мъжете да консумират повече плодове, зеленчуци и варива / ThinkStock/Getty Images
Еректилната дисфункция може да бъде причинена от тревожност, стрес, умора, стеснение на кръвоносните съдове, повишени холестерол и кръвно налягане, злоупотреба с алкохол, заболявания, прием на определени медикаменти.

Консумацията на някои храни също се свързва с импотеност. Поради тази причина британски специалисти дават препоръки как да се хранят мъжете, за да намалят риска от проблеми с ерекцията, пише в. "Дейли експрес".

Топ храни за незабравим секс (СНИМКИ)

Импотентността е често срещано състояние, особено при мъже над 40-годишна възраст. Според експерти от LLoyds Pharmacy повечето представители на силния пол се сблъскват с проблема в определен етап от живота си.

Диетоложката д-р Ким Клъгстън напомня, че консумацията на определени храни също се свързва с еректилна дисфункция.

мъж храна храни
Британски специалисти дават препоръки как да се хранят мъжете, за да намалят риска от проблеми с ерекцията ThinkStock/Getty Images

Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

Типичната "Западна диета", включваща преработено месо, рафинирани въглехидрати и сладкиши, окачествена като нездравословна, може да повлияе върху подвижността на семенната течност и съответно да доведе до импотентност.

"Този начин на хранене, изобилстващ от трансмазнини, не само причинява натрупване на тегло, но влияе неблагоприятно и върху мобилността на спермата. Наднорменото тегло и затлъстяването могат да причинят изменения в хормоналните нива“, обяснява д-р Ким Клъгстън.

Диетоложката препоръчва мазните и пържените храни да се заменят със здравословни питателни алтернативи
Диетоложката препоръчва мазните и пържените храни да се заменят със здравословни питателни алтернативи ThinkStock/Getty Images


Искате редовен секс? Забравете сладките изкушения

Пониженото количество тестостерон се отразява върху качеството на семенната течност и допринася за еректилна дисфункция или импотентност. Наднорменото тегло повишава температурата в гениталната област и въздейства неблагоприятно върху производството на сперма", допълва диетоложката.

Тя препоръчва мазните и пържените храни да се заменят със здравословни питателни алтернативи, например с риби, богати на омега-3 мастни киселини, приемът на които подобрява качеството на семенната течност.

Пет афродизиака от природата за по-добър секс

Д-р Клъгстън препоръчва също мъжете да консумират повече плодове, зеленчуци и варива. Антиоксидантите в тях подобряват подвижността и концентрацията на спермата и обема на еякулата. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА