Какво се случва с тялото, сетивата и ума ни по време на сън? Те, разбира се, си почиват, но има и други любопитни неща,които се случват с нас докато спим. Ето кои са те:

Падане


На много хора се е случвало да сънуват, че падат по време на сън. Това е физическо чувство, придружено с определен вид халюцинация или по-точно казано - реакция на човешкия мозък. В повечето случай това става, когато човек е изтощен или е под голям стрес.

Дългият сън крие смъртна опасност

Сънна парализа

Представете си, че се събуждате, искате да станете, но тялото ви отказва да помръдне. Будни сте, чувате и усещате всичко, но не можете да помръднете. Много хора по света страдат от този синдром, но той всъщност не е опасен, тъй като продължава секунди. Учените обясняват това състояние с това, че мозъкът на човека се е събудил, а тялото му още не е.

сън
ThinkStock/Getty Images

Говорене на сън

Много хора говорят на сън Някои казват незначителни неща, докато други могат да споделят и най-съкровените си тайни. Но не трябва да будете говорещите на сън.

Позата по време на сън издава тайни за характера, секса и здравето

Тялото расте

Докато спим тялото ни расте с около половин сантиметър. Това има просто научно обяснение. Докато спим сме в хоризонтално положение и гръбначният стълб не получава този натиск, който има при седнало или право положение. Това съответно изправя гръбначния стълб, но не трае дълго.

сън
ThinkStock/Getty Images

Мозъкът работи

Човешкият мозък не спира да работи дори и когато спим. Той продължава да контролира всичките жизнени процеси, които протичат в тялото ни, подрежда в своите центрове и зони информацията и преживяванията, които са ни се случили през деня.

сън
ThinkStock/Getty Images


И още:

Велики открития, направени в царството на сънищата

Апнея по време на сън – ето какво трябва да знаем

Откриха простичък трик срещу безсъние

22 съвета за по-добър сън (ВИДЕО)

Колко часа сън ни трябват?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук