Лимоните са сред най-популярните цитрусови плодове. Те присъстват на трапезата на хората от целия свят и са предпочитани за приготвянето на храни и напитки. Лечебните им свойства са известни и използвани още в най-древни времена. Вижте в канала на Габриел Генов във vbox7:

За да подобрите храносмилането си, използвате лимонените кори. Трябва да ги сварите заедно с малко захар.

Лимон, мед и канела - здравословната комбинация за зимата (ВИДЕО)

Ако имате спазми на краката, мажете се с лимонов сок. След като нанесете течността, трябва да я оставите да изсъхне. След това обуйте чорапи. Правете процедурата две седмици – сутрин и вечер.

Главоболието също може да се облекчи с лимон – наложете лимонена кора на слепоочията, но изчистете от кората бялата ѝ част. След десетина минути главоболието ще започне да отшумява.

лимони
iStock/Getty Images

За страдащите от сърцебиене, което се е получило на нервна почва, настържете 500 г лимони на ренде и добавете 20 броя счукани кайсиеви ядки. Към тази смес изсипете и 500 г мед – от сместа хапвайте по 1 с.л. сутрин и вечер.

Пет причини да ядем лимони всеки ден (ВИДЕО)

Ако сте прекалили с мазната храна и усещате тежест, направете си смес от лимон и сода. Към сока от половин изстискан лимон си добавете 1/2 ч.л. сода.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук