Песен с участието на „Мистерията на българските гласове” атакува Сан Ремо
Песен с участието на „Мистерията на българските гласове” атакува Сан Ремо / снимка: Gulliver/Getty Images

Песента „Ти си чудо” на италианката Наиф Херен с участието на „Мистерията на българските гласове” се бори за финалните места на фестивала в Сан Ремо, съобщиха от екипа.

Песента на Наиф Херен и българския вокален ансамбъл е получила изключително висока оценка от журито на фестивала в Италия в категория „Млад изпълнител” и има големи шансове да излезе напред в класациите, както и да спечели статуетката на Сан Ремо. Песента се казва - „Ти си чудо” и от днес се бори за финалните шест места. Кои са финалистите ще бъде обявено до 11 декември.

Аранжиментът е на Евгени Димитров-Маестрото. Песента е избрана сред 60 други от общо 600 кандидатирали се изпълнители. Връзката на Наиф Херен с България, както тя споделя, е основно чрез Дарияна Куманова - единствената българка, която е доцент преподавател в Академия Сан Ремо и нейн личен мениджър. Куманова е избрала кой ще е най-подходящ да работи над песента и свързала Наиф Херен с гласовитите българки и с Евгени Димитров. Финалът на фестивала Сан Ремо е през февруари.