/ Guliver/Getty Images
Зоопаркът „Пери Деза“ в Белгия оповести, че са се родили гигантски панди близнаци, три години след появата на бял свят на пандата от мъжки пол Тян Бао, съобщиха АФП и АП. Всички полудяха по Сян Сян - пухкавото бебе панда (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Екипите на „Пери Деза“ и Китайския център за опазване и изследване на гигантските панди с голяма радост известяват за раждането на панди близнаци в зоопарка“, се казва в комюнике на дирекцията на „Пери Деза“. Тя отбеляза, че двете бебета панди са родени на 8 август, т.е. датата е 8/08, а числото 8 е символ на късмет в китайската култура. Предоставени за 15 години от Китай, женската Хао и Хао и нейният партньор Син Хуей бяха посрещнати тържествено в Белгия през февруари 2014 г. и бързо станаха една от главните атракции на зоопарка. На 2 юни 2016 г. се роди Тян Бао.

Заснеха китайска панда албинос (СНИМКА/ВИДЕО) „Това дава нови надежди за съхраняване на вида, който е смятан за уязвим“, поясниха от дирекцията и допълниха, че досега 11 родени в плен гигантски панди са върнати в природата, като 9 от тях са живи.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА