/ ThinkStock/Getty Images
Учени установиха, че хората, които живеят в райони със студен климат, по-бързо натрупват телесно тегло и по-бавно отслабват, съобщи Лайф.

Недостатъчната слънчева активност в северните страни е сред главните причини за затлъстяване, заключиха учените от университета на провинция Алберта в Канада.

Сутрешни навици, от които трупате килограми

Резултатите от изследването им сочат, че недостатъчната слънчева активност 8 месеца в годината не позволява бързо да се изгарят подкожните мазнини и предизвиква постоянно натрупване на телесна маса.

Не се лишавайте от слънчева светлина сутрин

"Светлинната терапия" може да допринесе не само да се възстанови нарушеният метаболизъм в организма, но и да се избегнат тежки заболявания, твърдят учените.

Преди и след: 14 звезди, които отслабнаха драстично (СНИМКИ)

По думите им, слънчевата активност отговаря за активирането на редица процеси във вътрешността на човешките клетки и е невъзможно многогодишният недостиг на слънчева светлина да бъде излекуван с "една-единствена инжекция".

плодове, зеленчуци
ThinkStock/Getty Images

Как да избегнем качването на килограми в зимния сезон?

Понастоящем генетици и диетолози изследват въздействието на слънчевата светлина върху обмяната на веществата. Ако всичко върви по план, след няколко години може да бъде пусната в продажба "слънчева таблетка", съдържаща витамини и микроелементи, които нормализират процесите в организма.

И още:

Жени гледат залеза на слънцето, за да отслабват

Утринна светлина за стройно тяло

Изкуствената светлина ни разболява

И смартфоните водят до излишни килограми


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook
БТА