Как да се отървем от коремните тлъстинки (ВИДЕО)

Мастните натрупвания в коремната област не са само естетически проблем, но и предпоставка за множество сериозни заболявания.

Смята се, че над 102 см. обиколка на талията при мъжете и 88 см при жените е коремно затлъстяване. Това е предпоставка за диабет и сърдечно-съдови заболявания. Правилното хранене ще ни помогне да се отървем от мазнините около корема и да подобрим здравето си.

Преди и след: 14 звезди, които отслабнаха драстично (СНИМКИ)

Вижте как да се отървете от коремните тлъстинки:

Намалете приема на прости въглехидрати

Простите въглехидрати - бял хляб, рафинирани зърнени храни и сладки изделия са с високо съдържание на калории. Те се свързват с натрупването на коремна мазнина. Заменете обикновените въглехидрати със сложни въглехидрати - пълнозърнеста паста, плодове, зеленчуци.

диети
Thinkstock/Getty Images

Яжте повече плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са здравословна алтернатива на простите въглехидрати. Диетата, богата на плодове и зеленчуци, е подходящо детоксициращо средство и отличен природен метод за намаляване на излишните килограми.

Плодовете и зеленчуците подобряват кръвното налягане и храносмилането, повишават имунната система, състоянието на кожата и косата.

Ограничете напитките, съдържащи захар

Тези, които обичат сладките газирани напитки, получават от така наречените празни калории, които не отиват за “гориво” на организма, а засядат на талията и ханша.

корем
Thinkstock/Getty Images

Напитките с високо съдържание на захар повишават кръвното налягане и може да са опасни за хора с хипертония.

И нещо много важно. Ежедневната физическа активност е един от най-добрите начини да се поддържа активен метаболизъм и да се изгарят мазнините в тялото.

И още по темата:

Закуска за сваляне на корема от хранителни специалисти

Как да постигнем стегнат корем (ВИДЕО)

Истината за биреното коремче на мъжете (ВИДЕО)

Как да се отървем от коремчето и паласките?

Ако искаш да имаш стегнат корем

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук