/ iStock/Getty Images
Френска компания е осъдена да заплати обезщетение на семейството на свой сътрудник, чието сърце е спряло по време на секс, докато е бил в командировка, съобщава ВВС.

5 ясни знака, че ви изневеряват (ВИДЕО)

Съдът в Париж обяви инцидента за нещастен случай по време на работа и съответно близките на покойния са в правото си да получат компенсация от работодателя.

Някои хора са готови да се откажат от секса, пред това да домакинстват

Компанията се опитала да докаже, че нейният служител не е бил на работа, когато е решил да прекара времето си с жена, която срещнал за първи път. Въпреки това съдът постановил, че според френското законодателство, отговорност за всички травми и нещастни случаи по време на командировка носи работодателят.

Липсата на секс след 50-годишна възраст крие рискове за здравето

Историята се е разиграла през 2013 г. Мъж на име Ксавие работи като инженер в компания TSO, която е доставчик на железопътни услуги и има офис близо до Париж. През 2013 г. той е починал по време на командировка вследствие на „извънбрачна връзка с абсолютно непознат човек”, както са описали случая от компанията.

Странно, но факт: Има връзка между използването на емоджита и секса

Държавната застрахователна компания определила смъртта на Ксавие  за нещастен случай на работното му място, което означавало, че компенсацията трябва да бъде изплатена от работодателя. Според застрахователите, по време на командировка компанията носи отговорност за своя сътрудник, даже ако в този момент той не работи, а се занимава с обикновени битови задачи.

Експертите са категорични: Спалнята не е най-доброто място за секс (ВИДЕО)

Застрахователната компания заяви, че сексът по време на командировка е точно такова занимание, както душа или вечерята. Компания TSO изрази възмущението си от това решение и го оспори в съда. Апелативният съд в Париж зае страната на застрахователя. „По време на командировка на служителя се полага социална защита за целия период, независимо от обстоятелствата”, гласи заключението на съда.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БГНЕС