Ново поколение „салса” представя Четвъртият фестивал на салсата у нас
Ново поколение „салса” представя Четвъртият фестивал на салсата у нас / netinfo
С професионална демонстрация на различните видове салса от танцовата двойка Памбос (Лос Памбос) и Мария Агапиу, на 30 април на прес конференция в столичния клуб Salsa Plus бе обявено началото на Четвъртия БГ Салса фестивал. Като създател на първата и единствена 100% музикална салса формация в България – „Тумбаито”, Калин Вельов е едно от лицата на фестивала.

Под ритъма на салсата, организаторите анонсираха старта на подготовката на фестивала и поредицата събития, които ще подгреят феновете на салсата за същинската фестивална програма. Тя ще се състои в София в периода 2 – 4 май.

Четвъртият фестивал на салсата в България ще представи едно ново поколение „салса”, съвместно с „Дирекция култура” към Столична община и с генералната подкрепа на Фанта.

Тридневен фестивал, посветен на салсата, ще събере за четвърта поредна година най-добрите международни и водещите български изпълнители, инструктори и артисти на латино танци (салса, бачата, ча-ча-ча, зук, регетон, меренге, румба). Над 7000 участници от страната и чужбина (САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Испания, Франция, Румъния, Турция, Израел и много други) ще могат да се насладят на естетиката на танца и автентичните звуци на музиката в ритъма на салсата от 2 до 4 май т.г.

Стефан Еленков – продуцент и организатор на салса фиестата разказа пред Дарик какви са неговите очаквания тази година. Чуйте прикачения звуков файл.