Начинът, по който се ориентираме в непознати места вече е напълно променен. За Google Maps няма прегради никъде. Вижте невероятните истории на хора, които са намерени с Google Maps:

23 години далеч от дома

На пет години Сару се изгубил на една железопътна гара, а влакът, на който се качил, го отнесъл на хиляди километри далеч от дома. Той не знаел нито фамилията си, нито града, в който е израснал.

Образите на близките му не излизали от ума и сърцето на момчето, но единственото, което си спомнял било, че близо до родния му град имало два моста. След 23 години с помощта на Google Maps и Google Еarth той успял да открие къде точно се намира родното му място и да се върне там.

индиец
netinfo

Да се спасиш от самотен остров

Трима мъже излезли в морето с лодка, но тя се повредила и те успели да слязат на самотен остров. С листа и клони ти изписали „помощ“ на брега. Те обаче имали лаптоп и това ги спасило. Не след дълго снимката с техния зов за помощ се появила в Google Еarth и били спасени с хеликоптер.

остров
netinfo

Да се изгубиш в гората

15-годишният Остин от Тенеси излязал сам да се разходи по горските пътеки в огромния национален парк в Тенеси. Той обаче изгубил пътя, а телефонът му нямал покритие.

В продължение на 11 дена се опитвал сам да намери пътя обратно. На 11-я ден в гората момчето осъзнало, че може да получи поне сигнал за GPS . И успяло. Google Maps го извел в закътана местност, извън гъстата гора. Там го открили спасителите. По-късно той споделя, че ако не е бил Google Maps, едва ли е щял да успее да излезе жив от гората.

компас
netinfo

Вижте още:

Как да търсим правилно в Google? (ВИДЕО)

Невидимата мрежа: Какво се крие в мрачните дълбини на интернет (ВИДЕО)

Интернет, който познаваме, е само повърхността на Дълбоката мрежа

Какво не трябва да търсите в Google (ВИДЕО)

Какво търсихме в Google през 2016 година (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук