/ iStock photos/Getty images
Според много специалисти деменцията е сред най-страшните болести в нашето съвремие. Може да бъде отнесена към прогресиращите заболявания, оказващи влияние върху памет, мислене и поведение. Тя практически е нелечима. Повечето хора в по-напреднал стадий на заболяването имат нужда от ежедневни грижи от близки.

За първи път: Учени пресъздадоха песен по сигнали на човешкия мозък

Документалната поредица "Неразказано" на Manchester Camerata разказва забележителните и интимни лични истории на истински хора чрез филми, разкази и проза. В епизод, който можете да намерите в Marquee TV, част от ТВ платформата на EON, е разгледана трогателната и възвисяваща история на Кийт, който живее с деменция от ранна възраст.

Пет съвета за здравето на мозъка

За първи път създателите на филма се срещат с Кийт през 2018 г. на една от своите творчески музикални сесии в Уигън. Преди това мъжът е бил шофьор на автобус, член на гвардейците и запален музикален фен. Филмът разказва личния му опит с деменцията и показва как тя влияе на ежедневието на него и съпругата му Джоан. Оказва се, че музиката играе важна роля в живота на хората с деменция и значително може да потисне симптомите им.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Документалният епизод е пуснат по случай Световния ден за борба с Алцхаймер.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.
NOVA