Най-скъпите ястия в света
Най-скъпите ястия в света / BGNES

Ако някога попаднете в ситуация, в която трябва да похарчите голяма сума пари, за да се нахраните, ето как може да олекне вашият джоб.

Може да опитате най-скъпия хамбургер в света в нюйоркския ресторант "Serendi". Той струва 295 долара и сигурно се попитате защо.

"Le Burger Extravagant" е направен от японско говеждо месо, отлежало в масло от бели трюфели. Освен това има сирене, както и яйца от пъдпъдъци. Ако все пак ви се струва, че това не е достатъчно за един хамбургер с подобна цена, ще получите и клечка за зъби, покрита с диаманти.

В Малта пък можете да се насладите на най-скъпата пица. Тя се предлага в пицария "Margo" и струва 2 400 долара. За да я опитате, е необходимо седмица преди това да я поръчате. Освен всички продукти, необходими за пицата, има още и бели трюфели.

Най-скъпата супа се предлага в лондонския ресторант "Kai Mayfair" и е известна като "Буда прескача стената". Цената на чиния супа е 190 долара. За да я опитате, трябва да я поръчате пет дни по-рано. Супата е приготвена от месо от акула, миди, японски гъби, морска краставица, пилешко, свинско и шунка.

Най-скъпият хотдог струва 145.49 долара и може да си го купите в Сакраменто.

Ето и най-скъпия десерт. Той се предлага в ресторанта "Serendipity" в Ню Йорк. Замразеният шоколадов десерт "Haute" струва 25 000 долара.

Той е смес от 28 вида какао, включително и 14-те най-скъпи сортове в света. Украсен е със златни декоративни парченца, които може да се консумират. Сервира се в златна чаша и заедно с това получавате 18-каратова златна ръкавица с диамант от един карат. Естествено, тази шоколадова магия се консумира със златна лъжичка. /БГНЕС