Сериалите са любим начин за разпускане след дълъг работен ден. По този начин се откъсваме от нашето забързано ежедневие и се потапяме в ежедневието на персонажите в сериалите. Често обаче и героите, на които толкова симпатизираме, имат много любопитни професии, които понякога ни убягват, проследявайки историята на сериала, пише каналът на Цветелинка Цветанова във vbox7.

Шелдън Купър

Шелдън от „Теория за големия взрив“ е един от най-запомнящите се персонажи, изиграни някога. Той е смахнат социопат, за когото всеки нормален човешки контакт представлява сериозна трудност. Именно това прави образа му толкова симпатичен за обикновения зрител. Той е старши теоретичен физик в Калифорнийския технологичен институт (Caltech). Извън тази си дейност, Шелдън печели и не какво да е отличие, а Нобелова награда за откритието на супер асиметрия.
 

Чарли Харпър

Следващият персонаж с интересна професия е Чарли от хитовия сериал „Двама мъже и половина“. Той е по-заможната и бохемска половина от семейство Харпър. Сериалът проследява историята на Чарли Харпър и неговия брат Алън, който след развода с жена си се премества да живее при него. Чарли поддържа висок стандарт на живот благодарение на нещо, което на пръв поглед въобще не кореспондира с неговата персона. Той е композитор на детски песнички, които се превръщат и в саунтрак към реклами.
 

Кари Брадшоу

Кари от „Сексът и градът“ е любимка на няколко поколения дами, които преживяваха заедно с нея приключенията ѝ в Ню Йорк. Именно професията на Кари е нещото, което е в основата на сюжета на сериала. Тя има собствена рубрика във вестник, в която пише за отношенията на мъжете и жените в големия град. Благодарение на рубриката, която води, тя среща интересни хора и има възможността да анализира въпросите, които изникват в отношенията между двата пола.
 

Рос Гелър

Рос от „Приятели“ е един от персонажите, които понасят най-много шеги заради работата си. Въпреки това той има отговорна и доста любопитна професия. Рос е палеонтолог, доктор в Колумбийския университет и преподавател. Една от най-смешните сцени, свързани с неговата професия, е когато той е в болница и обяснява, че е доктор, а неговите приятели му отговарят с насмешка, че този номер не минава пред истинските доктори.
 

Робин Шербатски

Робин от „Как се запознах с майка ви“ е последният пример за персонаж с интересна професия. В началото тя е млада репортерка, която отразява едни от най-абсурдните новини в щата. Има и доста любопитни случки. Една от тях е, когато Барни я предизвиква да казва неприлични думи в ефир, под предлог, че и без това няма почти никакъв рейтинг. Робин е пример за това, че ако си постоянен и следваш пътя си, можеш да получиш кариерно развитие. По този начин тя от репортер се превръща в тв водещ.