Киното винаги е било свързано много силно с литературата. Книгите са източник на хиляди идеи, сюжети и истории използвани в киното.

Вижте пет невероятни сериала, създадени по книги, които да гледате

22.11.63

Минисериалът беше излъчен тази пролет с Джеймс Франко в главната роля. Учител по литература попада в миналото, за да спаси американския президент Кенеди. Времето преди 22 ноември 1963 година мъжът прекарва в опити да проследи всички нишки, които водят към убиеца, и да го спре.

Страхотният сериал е създаден по романа на Стивън Кинг „22 ноември 1963". На български може да се намери от издателство „Плеяда".

Хари Потър ще носи пари и след своя край

The Night Manager

Шпионският сериал с Том Хидълстън в главната роля е създаден по романа на писателя Джон льо Каре. Джон льо Каре е псевдоним на Дейвид Корнуел - един от най-известните автори в света на шпионския трилър. За съжаление, книгата все още не е преведена на български.

Най-пиратстваните телевизионни сериали през 2015 година

Outlander/Друговремец

Клеър Рандъл е красива млада жена, която е работила като медицинска сестра по време на Втората световна война. След края на войната, заминава за Шотландия заедно със съпруга си. Изведнъж обаче попада в друга епоха, връщайки се 200 години назад във времето, където се влюбва в Джейми Фрейзър. Сериалът е създаден по поредицата „Друговремец", написана от Диана Габалдон. На български книгата може да бъде намерена, преведена от издателство „ProBook".

Любим на милиони сериал е големият фаворит за наградите Еми

House of Cards/ Къща от карти

Сериалът с Кевин Спейси в главната роля предизвика невероятен интерес и си спечели зрители в целия свят, които с нетърпение очаква новия му сезон, който трябва да се появи в края на февруари. Не всички обаче знаят, че сериалът е създаден по политическия трилър на Майкъл Добс „Къща от карти", който може да бъде намерен на български от издателство „Сиела".

Вижте още във видеото.