Годината е 2005, прибираш се от училище и сядаш пред телевизора с пакет чипс, за да гледаш любимото си предаване. Това звучеше като рецепта за пълно щастие за много деца, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето няколко знакови сериали, които тогавашните деца помнят:

Лудориите на Зак и Коди

Сериалът за русите близнаци Зак и Коди (изиграни от Кол и Дилън Спраус) е толкова култов, че чак не е за вярване. Образите на строгия мениджър мистър Моусби, разглезената наследничка Лондон Типтън и пиколото Естебан Хулио Рикардо Монтоя де ла Роса Рамирес и до ден днешен населяват интернет под формата на безбройни миймове.

Подобно на ситкоми от ранга на “Сексът и градът” и “Приятели”, “Зак и Коди” си остава вечна ТВ класика.


H2O: Просто добави вода

Клео, Ема и Рики ни накараха да мечтаем за това как плуваме в коралови рифове, ходим на остров Мако по пълнолуние и контролираме водата с магически сили. А най-хубавото беше, че нямаше значение дали си момче или момиче – русалската треска бе обхванала всички ни.

Winx Клуб

Още преди да пожелаем да станем русалки, ние всички искахме да сме част от клуба “Winx”. Дали бе заради невероятните суперсили, брокатените мини рокли или готините гаджета (пу за мен Брендън!), които феите имаха, не можем да кажем.

Факт е обаче, че и до ден днешен се надяваме да бъдем поканени в колежа Алфея, а игралният римейк, който Netflix направиха на шоуто, бе добре дошъл.

Ю Ги О!

Сериал, комикс, видео игри и карти – за цяло едно поколение “Ю Ги О!” бе нe просто анимация, а начин на живот. Историята на дуелиста Юги завладя сърцата и въображението ни и почти нямаше някой, който да не колекционира карти с чудовища.

И макар играта често да ставаше повод за спорове с приятели, нищо не можеше да се сравни с удоволствието от това да ти се падне синеок бял дракон.

Power Rangers

“Go go power rangers..!” е мелодия, която често звучеше от екраните ни през първото десетилетие на 21-ви век. С тромавите си специални ефекти, ексцентричните злодеи и лачените супергеройски костюми (които изглеждаха като купени от Хелоуин магазин), “Power Rangers” беше колкото абсурден, толкова и запомнящ се.

Формулата му явно работи, защото сериалът не е спирал да се излъчва от 1993 година насам (вече е на сезон 28!), а преди няколко години излезе и игрален филм.

Хана Монтана

Преди да прегърне имиджа на лошо момиче, Майли Сайръс беше известна като тийн звездата Хана. Сериалът за тийнеджърката Майли Стюарт, която нощем слага перука и се превръща в поп дива, бе любим на милиони фенове.

И макар Майли изглежда да го е надраснала, “Хана Монтана” си остава една от най-запомнящите се класики на Disney Channel.