/ Thinkstock/Getty Images
Испански учени откриха, че жените намират повече приятели, когато споделят впечатленията си от телевизионни предавания в интернет форуми, съобщи в. "Дейли мейл".
 
Това помага на дамите да изразят себе си и да се почувстват част от общност. Гледането на телевизионни сериали и включването в тематични онлайн форуми дава възможност на жените да се идентифицират с група, докато се самоанализират и обсъждат с другите за сюжета на предаванията.
 
Експертите анализираха над 7800 коментара на повече от 2500 фенки и стигнаха до извода, че 44,6% от тях издават чувство на принадлежност.
 
Специалистите откроиха част от коментарите като нагледен пример: "Сега, когато сериалът свърши, ще ми липсва този форум"; "Срещнах толкова мили хора, с които, епизод след епизод, изградихме вечно приятелство".
 
"Предходните изследвания бяха строго фокусирани върху по-традиционните общности от фенове, обикновено възприемани като заклети фенове или познавачи. Ние искахме да разберем мотивите на обикновените фенове и защо те искат да участват в подобни онлайн дискусии", каза ръководителят на изследването проф. Чаро Лакале от Автономния университет в Барселона.
БТА