/ ThinkStock/Getty Images
Дамите на средна възраст по-рядко се отдават на интимни ласки, но за сметка на това се радват на по-качествен сексуален живот в сравнение с по-младите представителки на нежния пол, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на проучване, направено във Великобритания.

Допитването е осъществено от фирмата за секс играчки Лавхъни и е обхванало 2100 души.

Разкриха кои двойки се радват на най-много оргазми

Участвалите в него дами на възраст между 18 и 70 години е трябвало да отговарят на въпроса колко често правят секс, както и да оценят задоволството от половия си живот.

ThinkStock/Getty Images

Резултатите показват, че 39% от жените на възраст между 18 и 25 години - двойно повече в сравнение с дамите на средна възраст, "мачкат чаршафите" над два пъти седмично.

Колко минути продължава добрият секс?

Количеството обаче не означава непременно качество. Само 36% от по-младите жени споделят, че винаги получават оргазъм по време на полов акт, докато със същото могат да се похвалят внушителните 63% от жените над 45 години.

В тази възрастова група 14% от анкетираните дами оценяват нивата на интимно щастие с 10/10. За сравнение - като напълно доволни от сексуалния си живот се определят само 11% жените под 25-годишна възраст.

iStock/Getty Images

Разкриха колко сантиметра радват жените... под завивката

По-зрелите представителки на нежния пол смятат, че сексуалният им живот е по-задоволителен, защото имат по-стабилна емоционална връзка с интимните си партньори.

От своя страна близо 50% от по-младите жени признават, че сексът ги прави по-самоуверени.
БТА