/ Thinkstock/Getty Images
От древността е известно, че сексът е полезен за здравето. Учените смятат, че благотворното му влияние се проявява дори при минимум веднъж секс седмично.
 
Сексуално активните хора живеят по-дълго и по-рядко боледуват. Много са полезните свойства на секса, но едно от най-поразителните е болкоуспокояващият му ефект.
 
Разкриха колко секс е нужен за щастлив брак

Пробвайте да правите секс, когато ви боли глава или дори зъб - болката на мига се изпарява. Оздравителният ефект на секса се свързва със самия полов акт, когато са задействани и работят всички функции в организма на човека. И второ, с положителния психически резултат, който изпитват партньорите по време на интимна близост.
 
До какво води липсата на секс?

Установено е, че един мъж на средна възраст, който води редовен полов живот (най-малко три пъти седмично) изглежда с 10-15 години по-млад и по-активен от връстниците си. Сексът подобрява паметта и активизира интелектуалния живот на човека.
 
А колко продължава добрият секс?

Сексът може да се разглежда и като закаляващо средство. Простудите и грипът подминават сексуално активния човек. Като правите по-често секс, икономисвате пари от пластичния хирург. Ако правите поне три пъти секс седмично ще си съхраните зъбите до дълбока старост, косите ви винаги ще блестят, а кожата ви винаги ще остане еластична и млада.
БГНЕС