Ако към месечното "мачкане на чаршафи" се прибавят и няколко романтични срещи - 3,8 на месец, успешният брак е гарантиран
Ако към месечното "мачкане на чаршафи" се прибавят и няколко романтични срещи - 3,8 на месец, успешният брак е гарантиран / ThinkStock/Getty Images
Имайки предвид, че бракът и сексът са неразривно свързани, авторите на ново проучване твърдят, че са установили колко често е необходимо семейните двойки да се отдават на интимни страсти в месеца, за да поддържат трайно пламъка на любовта, пише в. "Дейли експрес".

Допитването, направено във Великобритания по поръчка на One4all и обхванало 2000 души, показва, че идеалният брой сексуални контакти за щастлив и успешен брак е средно 8,35 пъти месечно.

До какво води липсата на секс?

Съдейки по резултатите, сексът два пъти пъти седмично е напълно достатъчен, за да бъдат щастливи семейните британци.

Главната цел на мъжа по време на секс е едновременния оргазъм с партньорката.
Thinkstock/Getty Images

Ако към месечното "мачкане на чаршафи" се прибавят и няколко романтични срещи - 3,8 на месец, успешният брак е гарантиран.

Разкриха колко продължава добрият секс

Проучването разкрива също, че според голяма част от жителите на Острова - 76 процента, е здравословно семейните двойки понякога и да се поскарват, за да поддържат брачните страсти. И, разбира се, след свада да се сдобряват в леглото. 

Вижте още за секса, любовта и щастието:

Ето колко секс е необходим на една жена, за да се чувства пълноценна

Доказано: Редовният секс удължава женския живот

Няколко причини по-често да се отдаваме на сутрешен секс


Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

Най-добрите моменти за секс


Защо хората практикуват орален секс от научна гледна точка

От колко минути секс имат нужда жените?
БТА