Няколко причини по-често да се отдаваме на сутрешен секс
Няколко причини по-често да се отдаваме на сутрешен секс / ThinkStock/Getty Images

Сутрешният секс е не просто полезен, но именно сутрин женският и мъжкият организъм са много по-готови за сексуални действия отколкото вечер, уверяват специалисти.

Наскоро сексолози провели допитване сред огромен брой двойки, които живеят заедно. 90% от мъжете и 70% от жените заявили, че с удоволствие биха се заели с любовни ласки в сутрешните часове. Но мнозина неизвестно защо се притесняват да признаят това на партньора си, смятайки, че той ще откаже.

Пет важни причини да правим повече секс

Всъщност редовният секс сутрин е много полезен за здравето както на мъжа, така и на жената.

След сутрешен секс вие получавате солидна доза бодрост за целия ден, а и той спомага организмът ви да бъде във великолепен тонус през целия ден.

Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

Половият живот в ранните часове влияе положително върху вашата външност, помага и за концентрацията. Кожата става опъната и невероятно гладка, а очите направо блестят. Освен това хората, заредени сутрин в леглото, в повечето случаи се усмихват много повече, което показва, че са щастливи. Съгласете се, че мисълта да се събудите сутрин, за да правите секс, е много по-приятна, отколкото тази за работа.

Рецепта за съвършен сутрешен секс

Да не говорим, че сексът сутрин напълно заменя сутрешните физически упражнения, защото действията са почти сходни. След такова занимание имунната ви система ще функционира безотказно. Ако пък се опасявате, че няма да си доспите, легнете си с половин час по-рано.

Източник: БГНЕС