Знаците, че сексуалният ви живот е катастрофа
Знаците, че сексуалният ви живот е катастрофа / sxc.hu

Обичате партньора си, хубаво ви да сте заедно, забавлявате се, но влезете ли в спалнята искрата загасва? Учените подредиха в един списък някои от най-честите признаци, че нещо в леглото не е както трябва.

Първият признак, който издава страстното затишие, е вашата разсеяност. Искате да останете насаме с половинката си, но постоянно мислите "Дали изключих печката..?", "В колкото часа утре е първата ми среща..?". Ако подобни мисли се разхождат в главата ви по време на секс, променете нещо. Нормално е да сте по-агресивни по време на секс, ако денят ви е бил лош или сте ядосани, но не е хубаво да се притеснявате за ежедневни проблеми, казват експертите, цитирани от БГНЕС.

Вместо да сте в дълбока връзка с партньора си, вие броите минутите до края, водейки вътрешен монолог: "Ще свърши ли това някога? Или "След 10 минути започва любимият ми сериал". Коментар тук не е нужен.

Третият сигурен знак, че нещо не е наред с интимността е скоростното ви обличане след секс. Това е сигурна подсказка, че не се чувствате комфортно близо до партньора. Може да не сте сигурни в себе си, но каквато и да е причината, трябва да поработите сериозно върху нея.

Не експериментирате. Любовната ви игра е винаги една и съща, започвате и приключвате по един начин. Не променяте позите, нито местата, на които правите любов. Ако тези признаци са налице, то вашият сексуален живот е наистина лош. Добрият секс позволява да бъдете отворени към нови изживявания, защото никой дълбоко в себе си не иска да бъде само отгоре или само отдолу до края на живота си.

Знакът "Едно мислите, друго правите" е друга причина да се замислите за интимния си живот. Не е лошо понякога да фантазирате за друг, но ако изобщо не виждате реалната си половинка, започнете да се безпокоите. Ако искате нещо различно, споделете с партньора си.