Милиардерка завеща 12 млн. долара на кучето си
Милиардерка завеща 12 млн. долара на кучето си / netinfo

Американска милиардерка завеща 12 милиона долара на кучето си, пише БГНЕС. Съгласно завещанието 87-годишната Леона Хелмси, която почина в началото на август, е оставила най-голямата част от състоянието си на любимата си болонка Трабъл.

Втори в списъка на наследниците е братът на милиардерката Елвин Розентал – той получава 10 милиона долара. Освен това той ще трябва да управлява тръстов фонд, от който и ще се финансира разкошният живот на любимото кученце на покойната, както и погребението му, когато то умре.

Що се отнася до четиримата внуци на Хелмсли – деца на сина й Джей Панцирер, починал през 1982 година, наследство от само 5 милиона долара получават двама от тях, но само при условие, че ще ходят на гроба на баща си поне веднъж годишно. Останалите двама внуци на Хелмсли съгласно завещанието не получават нищо „по причини, които са им известни”.

Леона Хелмсли и вече покойният й съпруг Хари основават гигантска бизнес империя, чиято собственост са изключително престижни недвижими имоти в Ню Йорк, както и верига хотели в различни райони на САЩ. Собственост на компанията им Helmsley Enterprises е прословутият небостъргач Empire State Building, който след срутването на кулите-близнаци на 11 септември 2001 година отново се оказа най-високата сграда в Ню Йорк”.